Familiale bouwonderneming sinds 1922

BABO werd in 1922 opgericht door Maurice D’hondt. Een gepassioneerde schrijnwerker, die zich specialiseerde in kleine verbouwingen. Na de tweede wereldoorlog gaf hij de fakkel door aan zijn zoon Gilbert D’hondt, die het bedrijf naar een hoger niveau tilde. Samen met zijn kinderen (Stefan en Beatrijs D’hondt) richtte hij de ‘Brugsche Algemene Bouwonderneming’ op, waarmee hij projecten realiseerde van de kust tot in Brussel. Het bedrijf kende een enorme groei en bouwde mee aan enkele opmerkelijke bouwprojecten, zoals de eerste bouwfase van het Brugse Jan Breydelstadion en De Biekorf (de Brugse stadsbibliotheek). 

Doorheen de jaren verlegden we onze focus naar de renovatiemarkt, waar we zowel particulieren als professionelen bedienen. Intussen staat de vierde generatie, Thomas & Mathias Van Vlaenderen, aan het roer. Met uitdagende renovatie-en interieurprojecten en piekfijn afgewerkt maatwerkmeubilair, zetten we de familietraditie verder.

Eén aanspreekpunt

Een bouwtraject vergt opvolging en coördinatie. Ook daarvoor ben je bij BABO aan het juiste adres. Wij houden met plezier alle bordjes voor je in de lucht, zodat je op elk moment de controle en het overzicht behoudt. We coördineren je project van a tot z en waken over de planning. Zo bieden we jou gemoedsrust doorheen het ganse traject. Met één aanspreekpunt dat je al je vragen rechtstreeks beantwoordt.